Un leu pentru “Fata din Curcubeu”


Ați văzut oamenii aceia cu expresia feței din care nu-ți dai seama dacă râd sau plâng? Asta este Ilona Brezoianu. “Fata din Curcubeu”.
După ce-am plecat de la spectacol eram în taxi și abia așteptam să ajung să scriu despre el. Și uite c-o fac. Dar cu ce să incep? Este genul acela de piesă după care gâfui, transpiri.
Pleci și o să te oprești în primul geam mai fumuriu. Ca să te vezi, nu de alta. Și o să-ți dai seama că nu e nevoie să fii neapărat curvă ca să realizezi că de fapt n-ai nimic.
“Fata din Curcubeu” este reprezentația inedită prin care tu, cel din sală, te vindeci odată cu actorul. Și Ilona are ce să vindece. Ilona are ce să uite. Are ce să iubească. Are ce să domine. Ce sa părăsească.
La “Fata din Curcubeu” n-ai cum să vii pe tocuri. E cu dress cod “jerpelit”.
Ilona e șmecherită. Aș putea spune haladită și zău, termenul este cât se poate de la locul lui. Ilona apare în combinația amețitoare de femeie care-și șterge nasul cu podul palmei și totodată care folosește cu mare precizie “pe care”. Fata din Curcubeu se visează. Încearcă să fie frumoasă. Se străduiește să conteze. Își alege trupuri pentru care să trăiască. Se gândește să dea nume pentru că “ atunci când dai nume cuiva, acel ceva devine al tau”.
Ilona(fata din Curcubeu) pune la bătaie cam tot. Și asta numai ca să ne dam noi seama cât de infirmi sufletește rămânem uneori.
“Fata din Curcubeu” este despre demnitate, asumare și acceptare. Despre murdarie și puritate.
Ilona te imparte în două. Tu în viața de dinainte și viața de acum. Nu cere compasiune. “Fă-ți rai din ce ai” este principiul fetei din Curcubeu. Până la sfârșit îți dai jos haină cu haină. Până rămâi gol.
Fata din Curcubeu îți pune pe tavă viața, moartea, iubirea și respectul. Îți dă un cutit, o furculiță…hai, servește-te. De la ea înveți cu câtă grație le poți mânui.
Ilona are o gestică aparte. De te face să te pui în fund turcește, ca să fii pregătit să încasezi bucăti de karmă. E ca un bulgare care umblă prin tine și ajunge în punctele esențiale. Reflexoterapie prin teatru…aia e. Și vine direct în stomac. Și atunci doare, doar că nu este o durere normală. Pentru că Fata din Curcubeu îți face abc-ul suferinței și tot ea are și remediul. Ea nu se reneagă, deși are mici impulsuri. Ea luptă. Fata din Curcubeu este poate ecoul fiecăruia dintre noi.
“Cu cât apa este mare, cu atât eu sunt mai tare. Cu cât apa este mai mare, cu atât eu sunt mai tare”

Un leu pentru “Fata din Curcubeu”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s