Dubla 1, dubla 2 (sau centurista intelectuală)


“Sunt împăcată că mă știu atâția bărbați. Măcar spre deosebire de Mariana-cur-de-fier, (da, nu râdeți, așa era poreclită o colega de-a mea) am ceva mai mult creier.Puțină lume scrie despre centuriste. De ce ? Nu putem fi muze ? E adevărat,  nu suntem atât de pure, diafane (vedeți că-s o traseistă citită, da ?), însă ceva bun avem și noi nu ? Îi povesteam cuiva și a rămas uimit, când i-am zis, că, deși practic de ceva ani « meseria » asta, încă îmi tremură picioarele la fiecare client nou. Cred că nici la primul iubit, nu am avut așa reacții, ca acum, când ajung cu vreunul în cameră. Asta mă face să mă simt mai puțin murdară. Mai putin jegoasă, pentru căsniciile, pe care probabil le-am stricat. Da`..eu ce să le fac ? Mă gândeam acum într-o zi, că n-am făcut niciun film pentru adulți, însă repetitivitatea asta( încă unul da ?) mă face să mă simt ca pe platourile de filmare, când nu-mi iese  o scenă și mai trag o dublă și încă o dublă…

Nu m-am îndrăgostit niciodată de vreun client. De fapt, eram cât pe ce. Acum ceva timp.

A fost primul care m-a pus să mă dezbrac și nu mi-a făcut nimic. S-a uitat la mine și m-a întrebat ce caut eu aici ? Machiată strident nu sunt, haine vulgare nu port…

Am rămas blocată, n-am știut ce să-i raspund. Nu mi-a venit în cap decât un singur răspuns cretin, simplu : « Așa e viața ! » . Am stat toată noaptea și am băut vin și am povestit. Eu de-ale mele, el de-ale lui.

I-am zis că nu pot să fac copii. Îmi plac, dar nu pot ! Și nici n-aș vrea ! Pentru ce ? Eu abia am grijă de mine. A început să râdă. I s-a schimbat fața deodată. Avea o expresie dinaia paternă, care mă enerva. Mi-a mângâiat burta și mi-a zis «  Păi la cât ești de slăbănoagă e normal să nu vrei copil. Nici n-ar încăpea în burtă ».

Toată noaptea m-am chinuit să aflu cu ce se ocupă. Nu mi-a zis nimic. Dimineată când  a plecat mi-a zis că scrie.  Ha ?  Am incremenit. Mă uitam  fix la el și abia mai suflam.

L-am intrebat dacă-mi face și mie o poezie. Ce, noi centuristele nu putem fi sursă de inspirație ? A zâmbit în colțul gurii  și mi-a zis că o să scrie.  Pentru mine  merită să-i sară lumea-n cap și să spună că face o literatură proastă, pentru că vorbește despre parașute intelectuale.

Nu i-am mai zis nimic. Nici el. În ziua aia n-am făcut nimic. A venit apoi următoarea. Dubla unu…dubla doi…”

Dubla 1, dubla 2 (sau centurista intelectuală)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s