România…o ţară nocivă


Mă gândesc uneori şi imi dau seama cât de frustrant e să-ţi consideri ţara „un rău”. Un rău care pare să nu aibă o finalitate şi care devastează orice mugur de bunăstare, şi tot ce e bun. România e o ţară nocivă! Poate sună dur, dar e crudul adevăr. Câini comunitari care merg lejer pe străzi gata oricând să-şi facă treaba…mai o muşcătură, mai un antitetanus pentru cetăţeni. În altă ordine de idei mai sunt şcolile, multe dintre ele nu sunt pregătite să primească elevi, care ar trebui să înveţe în ele, să exceleze, dar vorba aia…dacă nu ai cu ce, nu ai nici cu cine. În schimb facem reformă, schimbăm legi, adoptăm altele noi şi până la urmă tot aceeaşi „mumă” este. Zicea cineva la un moment dat că toate schimbările pe care le facem noi sunt de fapt „o altă Mărie cu aceeaşi pălărie”. Pe principiul „toate sunt vechi şi noi sunt toate” nu am reuşit să facem nimic!! De aceea e România un „rău” pe care nu o să-l mai îndreptăm în veci. Ce facem cu toate gunoaiele în care suntem îngropaţi de nişte oameni pentru care cuvântul container nu există? Ce facem cu oamenii care se plâng încontinuu de poluare, dar aruncă fără pic de jenă, ambalaje, sticle şi alte resturi? Asta e România…un „show păcătos” care trebuie tratat ca atare. Nimeni nu o sa facă nimic. Cei mari sunt prea ocupaţi cu „ale lor” pentru a se mai gândi la câini comunitari, şcoli dărâmate, mormane de gunoi şi alte „nimicuri” de genul. Toată parodia asta poartă numele de România, ţara în care noi trebuie să trăim, să ne dezvoltăm (dacă avem cu ce) şi să ne irosim toată energia în dorinţa de a construi ceva frumos. Toata lumea spune dom`le că eşti prea negativist, că eşti prea pesimist…cum naiba să gândeşti pozitiv când totul e o mizerie. Auci..gata, iar m-a luat valul şi nu vreau. Am incercat în ultima perioadă să nu mă mai las atât de afectată de faptele celor din jur, să văd cât îmi iese 🙂 . Am avut o perioadă foarte naşpa. Nu ştiu de sunt atât de fraieră şi ma las copleşită de toate kkturile, mă stresez din orice şi dacă văd un comportament ciudat imediat sunt „en garde”.EEhh asta e…mama ei de sensibilitate. Bănuiesc că asta e tot o chestie nocivă de care nu pot scăpa :)))))). Şi asta nu vine din gândirea stereotipică…god, nuu. Asta vine din lucrurile pe care le vezi şi te înconjoară. Fără să vrei începi să te revolţi sau în ultimă instanţă începi să faci katerink. good point :)))).

pupici

România…o ţară nocivă

4 gânduri despre &8222;România…o ţară nocivă&8221;

  1. O idee e sa faci cumva sa plutesti printre toate relele astea si sa contraataci doar atacuri directe. Insa nu te poti abtine sa nu tipi cand vezi atata haos si dezastru. Romania e buricul Pamantului pentru romani, si n-ar trebui. Ba chiar exista zone din Romania in care cred ca lucrurile stau altfel.

  2. Buba in Romania este mentalitatea. Nu este imprumutata de la stramosi, dar cu timpul, dupa Stefan si Mihai Viteazul am renuntat sa mai credem in tara noastra. Tara e frumoasa, oamenii sunt problema! 🙂

    Spor la scris! :*

  3. Theodorabintu are dreptate, din pacate unii oameni nu vor sa constientizeze ca si noi influentam lucrurile in tara asta.
    O zi frumoasa draga mea. Pupici

  4. skywalker zice:

    intr-adevar de pe vremea cand se lupta cu onoare pt Romanica noastra, acum s-a ajuns ca ea sa fie vanduta pt bani…banii fac lumea sa se-nvarta cum zice si Spike, si are dreptate, fara bani, oamenii n-ar face nimic, n-ar misca un deget, e criza, deci e si mai rau pentru dulcea noastra Romanica, draga Ceasca multumim pt ce-ai facut…[chiar daca esti praf de-acum] poate ma auzi de acolo de Jos…succes in continuare si sper sa treci peste probleme:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s